Indlæg lagt på sol:

Go down

Indlæg lagt på sol:

Indlæg  lyjse on Tors sep 30, 2010 3:06 pmNEW AGE
Antallet af new age-ofre stiger
af Dorte Remar


Lagt på nettet
1998

Sidst opdateret
08. October 2004

Præster og psykiatere får et stigende antal henvendelser fra mennesker, der har været i kontakt med det okkulte new age

- Manglen på etik i new age er et stort problem. Meget bærer præg af, at man ved bedre og derfor ikke behøver at tage almene hensyn.

Det var det, der fik mig til at hoppe af, siger Michael Jahn, der i otte år af sit liv var dybt engageret i new age og underviste i dybdepsykologi og selvudvikling.

Nu studerer han teologi og er formand for IKON-Danmark, der er informations- og samtaleforum for kristendom og ny religiøsitet, og redaktør af foreningens blad.

Spørgsmålet om der findes en etisk ansvarlighed og kvalitetsbevidsthed i den alternative new age-verden er aktuelt i en tid, hvor folkekirkens præster får et stigende antal henvendelser fra mennesker, der er i psykisk og fysisk nød efter kontakten med det okkulte new age-miljø.

På side 5 i dagens avis fortæller den 41-årige Karin Nielsen om sin vej ud af new age-religiøsiteten.

Også det etablerede psykiatriske behandlingssystem møder en række patienter, der lider af skadevirkninger som følge af alternativ behandling baseret på den ny folketro og fænomener som clairvoyance, healing, astrologi og aura-læsning.

Som sjælesørger og medarbejder i foreningen IKON-København får sognepræst Niels Underbjerg, København ofte henvendelser fra mennesker, der har lidt skibbrud i den okkulte og alternative verden.

Han har op til fem-seks af denne type samtaler om ugen og må på grund af mangel på tid afvise to ud af tre, der henvender sig.

- Det er mennesker, der er kommet i klemme og er i eksistentiel nød. De har søgt ind i en religiøs sammenhæng, der proklamerer identitet. Men de opdager så, at frem for at få det, bliver den smule, de har, pillet fra dem.

De søger hjælp, fordi de er i fysisk og psykisk nød.

Den religiøse dimension kan have fremprovokeret en virkelighedsopfattelse, som næsten føles skizofren.

Præsten er den sidste udvej, for selvom psykologer og psykiatere er knalddygtige til mange ting, er de ofte dårlige til det religiøse, siger Niels Underbjerg.

Opblæsthed

De sygehistorier, som folk fortæller efter mødet med det alternative, er svære at forstå, hvis man ikke kender til deres baggrund, mener Michael Jahn.

- Men der er ingen tvivl om, at det er mangel på almindelig medmenneskelig indsigt, når en clairvoyant for eksempel fortæller folk, at de ikke bliver ret gamle, eller at der render fjendtlige ånder rundt i deres lejlighed.

- Et af de største problemer indenfor new age er, at du er din egen højeste dommer og mester.

Etikken er funderet på loven om karma og reinkarnation, som handler om, at mennesket er på vej til at udvikle en højere grad af bevidsthed, i realiteten mod guddommelighed.

Og nogle mener så, at de er nået længere og kan se noget, vi andre ikke kan se. Jeg kalder det en herrefolksmentalitet.

- Det kan man også opleve fra kristen side, så derfor bør kritikken rettes begge veje. Men humlen i det er, at i det øjeblik kristne er intolerante overfor andre mennesker, er vi det i modstrid med, hvad Jesus har fortalt os.

Når en healer gør noget lignende, sker det udfra en new age-filosofi om, at personen ikke ved bedre, og gjorde han eller hun det, ville det blive accepteret.

Pensioneret overlæge i psykiatri, Mogens Jacobsen, har i 20 år studeret parapsykiske fænomener som clairvoyance, astrologi og helbredelsesmetoder af magisk art.

Han er nu i gang med at undersøge den til tider skadelige virkning, som clairvoyanter og astrologer kan have på dem, han betegner som letkøbte ofre.

- Jeg har de sidste år, jeg fungerede som overlæge i psykiatri, bemærket, at antallet af henvendelser fra mennesker, der har haft dårlige oplevelser med alternativ behandling, var stigende.

Det er ikke grunden til, at de henvender sig, men det dukker op henad vejen. Jeg vil tro, at mange begynder med at henvende sig til en præst og ikke en psykiater, fordi det i første omgang er et trosspørgsmål.

- Som psykiater har jeg mødt ret mange mennesker, der var blevet slået temmelig skæve af det her halløj.

Det har forarget og gjort mig ked af det, og jeg har derfor undersøgt markedet og læst en masse bøger.

Det største problem for psykisk skrøbelige mennesker eller mennesker, der har en psykisk lidelse eller er psykotiske, er, at de har svært ved at skelne virkelighed fra fantasi.

Men det, de gør i den alternative verden, er at bruge magisk tænkning, hvor virkelighed og fantasi bliver forvekslet. Og på den måde skubber disse terapeuter den hældende vogn lidt længere ud i grøften, fortæller Mogens Jacobsen.

Overlæge Jørgen Due Madsen, Psykiatrisk Afdeling i Hillerød, understreger, at der ingen forskning er på området, og at der ikke er lavet en talmæssig opgørelse over antallet af psykiatriske indlæggelser som følge af alternativ behandling.

- Alligevel kan man godt have en formodning om, at nogle får psykiske problemer og symptomer ved kontakten til nyreligiøse og okkulte miljøer, og at der er en stigning i antallet af disse tilfælde.

Men samtidig må man jo også sige, at de miljøer har en tiltrækning på mennesker, der er ustabile eller har skader i forvejen.

- Generelt mener jeg, at når man som i det alternative behandlingsmiljø og i de nyreligiøse miljøer arbejder med meget stærke virkemidler, så må etikken også skærpes.

Jo skarpere en kniv er, jo mere kræves der af en kirurg. Og jo stærkere virkemidler, jo mere må der kræves af faglighed og ikke mindst etik.

Men ofte er det sådan, at meget i den nyreligiøse verden ledes af autoritære "profetskikkelser", som er helligt enøjede og uden selvkritik, siger Jørgen Due Madsen.

Blandt behandlere og clairvoyanter i den alternative verden findes en række uskrevne etiske regler: Fortæl aldrig om død. Pres ikke folk til noget, de ikke har lyst til, Og behandl aldrig folk, der ikke har bedt om det.

Det understreger Steen Landsy, der har arbejdet i den alternative branche i 30 år. Han er stifter og formand for foreningen Nyt Aspekt og chefredaktør på bladet af samme navn.

- Når folk overtræder disse regler, er det fordi, de ikke kender folk godt nok, eller fordi de er overivrige. Man kan ikke tillade sig at gribe ind eller rådgive uden at blive bedt om det. Det er en etisk kodeks, der er utrolig vigtig, og en af de helt elementære ting, man lærer som behandler.

- De overivrige er mennesker, der utrolig gerne vil gøre noget godt, og det berettiger dem så til at gøre noget, de ikke er blevet bedt om. Det må komme an på motivet, hvordan vi skal dømme det. Mennesker er ikke på samme forståelsesniveau og kan komme ud i noget, de ikke har styr på. Det kan ske for alle, men det er uheldigt.

- Jeg skønner, at 80-90 procent af behandlerne i den alternative verden, fungerer på et etisk grundlag. Og det er faktisk sådan, at Danmark er så lille et land, at en behandler ikke gennem længere tid kan gøre uhensigtsmæssige ting, uden at der går rygter om, at vedkommende har roterende fis i kasketten.

Det skal ikke opfattes som et forsvar, men som en konstatering. Man kan jo ikke autorisere området, for hvordan skulle man gøre det, spørger Steen Landsy retorisk.

Ingen kontrol

Måske kunne man fra politisk side kigge nærmere på kvaksalveri-loven og tindersøge, om der er behov for justeringer i forhold til det alternative behandler-marked.

Man kunne måske også stille krav om dokumente- rede kundskaber af dem, der nedsætter sig som alternative behandlere.

Det foreslår den svenske religionshistoriker Olav Hammer, Lunds Universitet. Han er forfatter til bogen "På jagt efter helheden. new age. En ny folketro?", der udkom på dansk sidste år.

- Jeg tror, at den alternative verdens vækst har været så hurtig, at det er kommet bag på samfundet. Noget, der for 10 år siden var en lille subkultur, er pludselig vokset til en massebevægelse.

Men nu bør samfundet vågne op og indse, at vi har et stort miljø, der tiltrækker i tusindvis af mennesker. Et miljø, som der ingen kontrol er med, og som har nogle behandlingsformer, der er meget kraftfulde, siger Olav Hammer.

Kilde:
Para-nyt 1998 nr. 6
© 1998 Dorte Remar. Gengives her med forfatterens tilladelse.

Citat slut

Ja - hvis det er dæmoner der besætter mennesker, så kan de blive frie.


[You must be registered and logged in to see this link.]

lyjse

Antal indlæg : 104
Join date : 20/08/10

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Svar til ftg

Indlæg  lyjse on Man okt 11, 2010 11:31 am

For en sikkerheds skyld, lægger jeg det her - det er før set, at han har slettet sit indlæg, og svarene ryger med.

Esajas.54


v5 For din skaber tager dig til hustru,
Hærskarers Herre er hans navn;

Israels Hellige løskøber dig,
han kaldes hele jordens Gud.

P.S. vi er enige om, at Jesus løskøbte os på korset - ikke ?

Åb.1


v7 Se, han kommer med skyerne,
og hvert øje skal se ham,
også de, som har gennemboret ham;
og alle jordens folkestammer skal jamre over ham.
Ja, amen.

v8 Jeg er Alfa og Omega, siger Gud Herren, han som er og som var og som kommer,

den Almægtige.

Er vi enige om, at det er Jesus der kommer i skyerne - eller hvem venter du ftg ?

Det var også Jesus der blev gennemboret - eller ..?

JESUS ER GUD HERREN DEN ALMÆGTIGE det står i Bibelen.


Heb.B.1

v8 men til Sønnen:

Din trone, Gud, står til evig tid,
dit kongescepter er retfærdighedens scepter.

Titus.2

v13 mens vi venter på, at vort salige håb skal opfyldes og

vor store Gud og frelser, Jesus Kristus komme til syne i herlighed.

Esajas.9


v5 For et barn er født os,
en søn er givet os,

og herredømmet skal ligge
på hans skuldre.

Man skal kalde ham
Underfuld Rådgiver,

Vældig Gud

Evigheds Fader,

Freds Fyrste..

lyjse

Antal indlæg : 104
Join date : 20/08/10

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Svar til ftg

Indlæg  lyjse on Lør okt 16, 2010 5:13 pm

For det første- Skrevet af Lyjse- - Kl 17:07, 16.okt.2010 ( ftg påstår jehovas vidner følger Jesus )
følger I ikke Jesus - I kender ham ikke, men kalder ham afgrundens engel.

Det I forkynder er falsk lære - I er de falske profeter.

Den første betingelse for at følge Jesus det er at I TILBEDER ham og ham alene !

Missionsbefalingen

Matt.28

v16 Men de elleve disciple gik til Galilæa til det bjerg, hvor Jesus havde sat dem stævne.

v17 Og da de så ham tilbad de ham men nogle tvivlede. v18 Og Jesus kom hen og talte til dem og sagde: »Mig er givet al magt i himlen og på jorden.

v19 Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i

Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, v20 og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.«


Læg mærke til at DE TILBAD Jesus.

Læg mærke til Faderens og Sønnens og Helligåndens navn = ét navn = én GUD

ikke noget med "den hellige ånd" som I kalder Gud for - nej Helligånden / Talsmanden er ikke bare en eller anden "den".Og så her Matt.10

Udsendelsestalen

v5 Disse tolv sendte Jesus ud og befalede dem: »Følg ikke vejen til hedningerne, og gå ikke ind i samaritanernes byer; v6 men gå derimod til de fortabte får af Israels hus.

v7 Gå ud og prædik: Himmeriget er kommet nær!

v8 Helbred syge, opvæk døde, gør spedalske rene, driv dæmoner ud.

I har fået det for intet, giv det for intet.


Nå ftg lad os så få sandheden frem :

1. Tilbeder i Jesus Kristus ?

2. Døber I som befalet Faderens og Sønnens og Helligåndens navn = ét navn = én GUD

eller adskiller i Guddommen ?

3. Helbreder I ved Helligånden :

Helbred syge, opvæk døde, gør spedalske rene, driv dæmoner ud

Det er betingelsen for, at kunne kalde det "at følge Jesus" - det var DET Jesus gjorde - og det var DET han befalede kristne at gøre - at gå i HANS FODSPOR.

Men uden Helligånden kan I ikke ftg - og det er forklaringen.

lyjse

Antal indlæg : 104
Join date : 20/08/10

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Indlæg - svar til ftg

Indlæg  lyjse on Lør okt 23, 2010 3:18 pm

Som han måske sletter ...

Det er jo interessandt ftg- Skrevet af Lyjse- - Kl 15:13, 23.okt.2010

så meget dette minder om jehovas vidner...

2.Tim.B.3

v5 i det ydre har de gudsfrygt,### men de fornægter dens kraft.###
Hold dig fra dem!

v6 Til dem hører nemlig de, der sniger sig ind i husene og får magt over kvinder, der er belæssede med synder og lader sig lede af alle mulige lyster, v7 og som altid vil lære, men aldrig lærer sandheden at kende.

v8 Ligesom Jannes og Jambres trodsede Moses, sådan trodser også disse mennesker sandheden; de har fået deres ### dømmekraft ødelagt, og deres tro står ikke sin prøve### v9 Men de skal ikke få mere fremgang, for det skal blive klart for alle, hvor vanvittige de er, sådan som det også skete med de to andre.

Tjenesten som evangelist

v10 Du derimod har fulgt mig i lære, i livsførelse, i beslutsomhed, i troskab, i langmodighed, i kærlighed, i udholdenhed, v11 i forfølgelser, i lidelser som dem, jeg kom ud for i Antiokia, Ikonion og Lystra.

Hvad jeg end har måttet udstå af forfølgelser, så har Herren reddet mig ud af dem alle. v12 Forfulgt bliver alle, som vil leve et gudfrygtigt liv i Kristus Jesus.

v13 Men onde mennesker og bedragere vil komme længere og længere ud i det onde, føre andre vild og selv fare vild.

v14 Men du, bliv ved det, du har lært og er blevet overbevist om! Du kender dem, du har lært det af, v15 og fra barnsben kender du De hellige Skrifter, der kan give dig visdom til frelse ved troen på Kristus Jesus.
v16 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, v17 så at det menneske, som hører Gud til, kan blive fuldvoksent, udrustet til al god gerning.


*********

Jehovas vidner fornægter Guds kraft - I tror nådegaverne er ophørte - I tror ikke vi skal lægge hænderne på de syge mere o.s.v.

Og man kan godt kalde det I gør, at "snige jer ind i husene" - de ældste i rigssalen får hurtigt magten over de syndige mennesker, I har samlet op.
De mister deres dømmekraft - de bliver hjernevaskede - og deres tro står ikke sin prøve, for de falske profetier slog fejl og slog fejl og slog fejl ..

Jehovas vidners falske profetier:


### Vagttårnets falske profetier : MILLIONER AF NULEVENDE MENNESKER SKAL ALDRIG DØ. Mottoet er fra 1920.


Harmagedon:

### 1874, 1878, 1881, 1914, 1918, 1920, 1921, 1925, 1930, 1941,1944, 1975 og 1980. ###

Skal vi tilføje 2013 ?
lyjse

Antal indlæg : 104
Join date : 20/08/10

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: Indlæg lagt på sol:

Indlæg  Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum